Vandaag & morgen

Vrij koud en wisselvallig lenteweer

Waarschuwingen 
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt en komen er buien voor. Vooral in de oostelijke helft zijn dat soms felle buien met plaatselijk hagel en onweer. Zeer lokaal kan het door hagel kortdurend glad worden. De wind komt uit het noordwesten en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.
Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt en komen er talrijke buien voor, vooral in het oosten en noordoosten plaatselijk met hagel en onweer. Later in de middag nemen de buien iets in aantal en activiteit af. De middagtemperatuur ligt rond 9°C. De noordwestenwind blijft matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig.
Vanavond is er af en toe zon en komen er enkele buien voor. De wind uit noordwest is matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig. Geleidelijk neemt de wind wat af.

Morgennacht komt er hier en daar een bui voor. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 2°C plaatselijk landinwaarts tot 5°C langs de kust. Boven land staat er weinig wind. Langs de kust staat er een matige wind uit een noordwestelijke richting.
Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt en trekken enkele lichte buien van west naar oost over het land. De wind is matig van kracht en draait in de loop van de ochtend overal naar zuidwest tot west.
Morgenmiddag is er veel bewolking en komen er enkele buien voor. Plaatselijk is onweer mogelijk. Aan het einde van de middag bereikt een nieuw gebied met soms fellere buien de westkust. De maximumtemperatuur ligt rond 10°C. De zuidwestenwind neemt toe en wordt boven land matig, langs de kust vrij krachtig, mogelijk krachtig.
Morgenavond trekt het gebied met buien van west naar oost over het land. Vooral in het noorden kan ook onweer voorkomen. De wind draait geleidelijk naar een westelijke richting en neemt iets in kracht af. (Bron: KNMI)

24/04/2024 05.45 uur LT

Vooruitzichten

De eerste dagen koel en vooral donderdag buiig. Vanaf zaterdag duidelijk zachter met zonnige perioden maar ook dagelijks kans op een (onweers)bui.

24/04/2024 04.45 uur LT