Vandaag & morgen

Morgen enkele onweersbuien

Er is alleen wat hoge bewolking en het blijft droog. De wind is landinwaarts oostelijk en zwak tot matig. Langs de kust is de wind noordoostelijk en is af en toe vrij krachtig, 4 tot 5 Bft.

Vannacht is er soms hoge bewolking en tegen de ochtend is er in het zuiden een kleine kans op een bui. De minima liggen tussen 12°C in het noordoosten en 17°C in het zuidwesten. De oostelijke wind is overwegend matig.

Maandagochtend is het wisselend bewolkt en er komt plaatselijk een bui voor. In de middag is er meer bewolking en kunnen er in het oosten enkele stevige onweersbuien ontstaan, deze kunnen lokaal gepaard gaan met windstoten en hagel. Lokaal kan in korte tijd 10-15 mm regen vallen. De maxima liggen rond 24°C. De wind is zwak tot matig en draait van oost naar zuidwest tot west. In de middag neemt de wind aan de westkust toe naar vrij krachtig, 5 Bft. (Bron: KNMI)

15/05/2022 17.53 uur LT

Vooruitzichten en mogelijke waarschuwingen

Tot het weekeinde is het (zeer) warm met vanaf donderdag een toenemende kans op stevige regen- en onweersbuien. Na vrijdag wordt het waarschijnlijk een stuk koeler.

Op donderdag is er een kleine kans op uitgifte van code geel voor onweersbuien (30%), op vrijdag is de kans hierop groot (60-90%).

15/05/2022 02.49 uur LT